Fantazija

Pokaži samo v slovenščino prevedene knjige
Poljub smrti
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Vampire Academy (Vampirska akademija) (3. del)
Poljub smrti (Shadow Kiss)
Richelle Mead
- 99 ocen

Pomlad na akademiji St. Vladimir je vse bliže. Rose se bliža maturi, a ji Masonova smrt ne da miru. Zraven tega vedno bolj ljubi Dimitrija in se pred drugimi težko obnaša do njega le kot do mentorja. Pred očmi ji plešejo temne sence, v šoli se ne more skoncentrirati in Strigoi pripravljajo napad na akademijo.

V zadnjih napadih se Rose in Dimitri uspešno branita, a na koncu Strigoi le uspejo odpeljati Dimitrija.

Tako je Rose postavljena pred težko... Preberi več

Ledeni ugriz
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Vampire Academy (Vampirska akademija) (2. del)
Ledeni ugriz (Frostbite)
Richelle Mead
- 100 ocen

Mason je nor na Rose. Rose ljubi Dimitrija. Dimitri ima možnost poročiti Tasho in imeti otroke.

Ljubezenske težave pa niso vse kar teži ljudi na akademiji St. Vladimir. Strigoi so množično začeli napadati, zato se v zgodbo pridružijo novi varuhi Moroiev. Z njimi pa akademijo obišče tudi Rosina mama Janine. Bolj kot se Strigoi približujejo, bolj Rose misli, da bi morala vzeti stvari v svoje roke. Toda pri tem jo prehiti Mason, ki se s prijatelji odpravi v boj... Preberi več

Vampirska akademija
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Vampire Academy (Vampirska akademija) (1. del)
Vampirska akademija (Vampire Academy)
Richelle Mead
- 128 ocen

St. Vladimir ni navadna zasebna šola. Na tej šoli se vampirji učijo magije in Dhampirji, varuhi vampirjev, varovanja vampirjev. Morda vas zanima zakaj bi vampirji potrebovali varuhe? Svet je razdeljen na dve vrsti vampirjev. Moroi, so dobri vampirji, ki imajo magično moč. Do te magične moči skušajo priti Strigoi, ki so takšni vampirji, kot jih večina izmed nas pozna. Strigoi ubijajo ljudi, še raje pa ubijajo Moroe in Dhampirje.

Zgodbo nam pripoveduje Dhampirka Rose, ki je s svojo prijateljico... Preberi več

Dežela senc
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
The Immortals (3. del)
Dežela senc (Shadowland)
Alyson Noel
- 27 ocen

V tretjem delu serije The Immortals Ever in Damen iščeta zdravilo za njuno zvezo, saj se odkar ju je Roman uročil ne moreta niti dotikati.

Ever pa ne čaka samo raziskovanje za zdravilom, sooči se tudi z novo službo in dobi novega prijatelja. Toda zgleda da Jude ni tako nov prijatelj kot Ever misli. Ali je možno, da si Damen in Ever nista usojena in je Ever namenjena drugemu?

Shadowland ni tako dobra kot prejšnja dva dela, saj... Preberi več

Modra luna
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
The Immortals (2. del)
Modra luna (Blue Moon)
Alyson Noel
- 30 ocen

Ever spozna nove skrivnosti in sposobnosti glede njenih moči. Pri odkrivanju le-teh ji pomaga njena edina ljubezen, Damen. Toda bolj kot rastejo njene moči, bolj Damenove upadajo. Vse skupaj pa se še poslabša, ko šolo obišče nov učenec Roman, ki ga vsi, razen Ever, naravnost obožujejo.

Ever začne raziskovati skrivnosti Summerlanda in hkrati odkriva Damenovo preteklost.

Vse na novo odkrite informacije pa ji dajo možnost, da nazaj dobi svojo družino. Bo Ever tvegala, da dobi družino nazaj in... Preberi več

Book Depository
Za večno
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
The Immortals (1. del)
Za večno (Evermore)
Alyson Noel
- 64 ocen

Prometna nesreča je za vedno zaznamovala 16 letno Ever. Ne samo, da je izgubila svojo družino, z nesrečo je pridobila nadnaravne moči. Sedaj lahko vidi aure drugih ljudi, vidi mrtve, sliši kar drugi mislijo in z enim samim dotikom vidi vse kar se tiče stvari ali osebe. Da lahko s svojimi sposobnostmi preživi, se je zaprla vase in se izogiba kontaktov z ljudmi.

Toda vse se spremeni, ko dobi novega sošolca Damena. Damen je edini, ki lahko utiša glasove... Preberi več

The Forest of Hands and Teeth
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
The Forest of Hands and Teeth (1. del)
The Forest of Hands and Teeth Carrie Ryan
- 2 oceni

V Marryjinem svetu obstajajo samo tri resnice. Sestre bodo vedno vedele kaj je najbolje storiti, varuhi bodo vedno varovali njeno ljudstvo in ograda okoli vasi mora biti vedno aktivirana. Ograda varuje njeno vas pred bitji iz gozda, bitji, ki so ji vzeli najprej očeta in nato še mater.

Ker pa je Marry radovedna, počasi odkriva resnico o njeni vasi in tako vidi, da stvari niso takšne kot se zdijo. Ko se ograda v njeni vasi podre in zavlada kaos,... Preberi več

Avalon High
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Avalon High Meg Cabot
- 1 ocena

Ellie se je s starši, zgodoviranji in oboževalci srednjega veka, preselila. S selitvijo sledi tudi nova šola, iskanje novih prijateljev in nove dogodivščine. Pred začetkom novega leta se odpravi na tek in zagleda zanimivo druščino. Dva fanta in dekle. Eden izmed fantov, Will, ji postane všeč tisti trenutek, ko jo pogleda in se med njima nekaj utrne. A Will ima dekle Jennifer, čeprav se ta bolj nasmiha njegovemu najboljšemu prijatelju Lancu. Z Willom pa se začne dogajati nekaj čudnega. Ali... Preberi več