Znanstvena fantastika

Pokaži samo v slovenščino prevedene knjige
Cinder
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Lunar Chronicles (1. del)
Cinder Marissa Meyer
- 11 ocen

Ljudje in androidi so prebivalci New Beijinga. Nad populacijo preti smrtonostna kuga, iz vesolja pa jih opazujejo zlobni Lunarji, čakajoč na njihovo potezo.

Cinder je nadarjena mehaničarka, kiborg. Živi sama z mačeho in dvema sestrama, ki se do nje ne bi mogle obnašati slabše. Nato pa sledi ples in princ Kai....in še ena Pepelkina zgodba, tokrat v znanstveni fantastiki.... Preberi več

Izbira
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
The Selection (1. del)
Izbira (The Selection)
Kiera Cass
- 22 ocen

Za 35 deklet je izbor priložnost življenja. Možnost, da spremenijo življenje ki ga imajo. Da začnejo živeti v svetu polnem bleščečih oblek in draguljev. Da živijo v palači in tekmujejo za srce prelepega princa Maxona.

Ampak za Americo Singer je izbor nočna mora. To pomeni končati razmerje z svojo skrivno ljubeznijo Aspen-om, ki je kasto pod njo. Zapustiti dom zaradi tekmovanja za krono, ki je noče.
Živeti v palači, ki je stalno v nevarnosti napadov.

Ampak potem... Preberi več

Under the Never Sky
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Under the Never Sky (1. del)
Under the Never Sky Veronica Rossi
- 13 ocen

Aria je najstnica v zaprtem mestu Reverie. Kot vsi njeni someščani preživlja svoj prosti čas v različnih računalniško vodenih svetovih. Nekega dne se s prijatelji odločijo, da bodo pogledali kakšen je resničen svet. Toda tam se zgodi tragedija. Neizkušeni najstniki povzročijo požar in spravijo v nevarnost tako sebe, kot tudi ostale.

Pri tem pa se začnejo obnašati zelo čudno in napadati drug drugega. Ario reši Perry, ki živi v resničnem svetu. Zdi se, kot da je pravi neandertalec.
Preberi več

Legend
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Legend (1. del)
Legend Marie Lu
- 10 ocen

Nahajamo se v Ameriki, v prihodnosti. June je popolna učenka, s popolnimi rezultati, malce preveč radovedna, a kljub temu s svetlo prihodnostjo.

Day je kriminalec. Zraven ropov, napadov in drugih groznih zločinov je sedaj postal še morilec. Hladnokrvno je umoril Juninega brata in June je odločena, da ga maščuje.

Tako se bo najpametnejše dekle poslalo v lov za največjim kriminalcem.

Pa je Day res tako grozen? Je res morilec, kot pravi država? Je država res pripravljena narediti... Preberi več

Obsidian
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Lux (1. del)
Obsidian Jennifer L. Armentrout
- 26 ocen

Katy se je preselila v West Virginio ravno v zadnjem letniku srednje šole. Se bo že navadila groznega naglasa, nemogočih internetnih povezav in življenja sredi ničesar.

Nato pa spozna svojega soseda. Visokega, vročega, z neverjetnimi zelenimi očmi...ki pa ne bi mogel biti bolj aroganten in samovšečen.

A, ko Katy napade neznanec, ji Daemon pomaga. Ne le to, zgodi se, da se čas za trenutek ustavi. Katy tako izve, da je njen sosed v resnici nezemljan, ki ima ogromno... Preberi več

Book Depository
Shatter Me
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Shatter Me (1. del)
Shatter Me Tahereh Mafi
- 15 ocen

Juliette se že 264 dni ni dotaknila nikogar.

Nazadnje, ko se je, je bila nesreča, a organi oblasti niso mislili tako in so jo obtožili umora. Noben ne ve zakaj je Juliettin dotik smrtonosen, nikomur ni mar. Svet je prezaposlen z reševanjem drugih problemov, kot pa s sedemnajstletno najstnico. Zato jo le zaprejo in prepustijo sami sebi.

Vse dokler po 264 dnevih ne dobi cimra. Moškega. Fanta, ki ji je znan, a tuj hkrati. Takrat se njena zgodba... Preberi več

Hollow
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Hollow (1. del)
Hollow Richard Denney

Postavljeni smo v distopično prihodnost, šestnajstletna Leah Munro je bila prodana bogati ženski, v srhljivo vilo. Kmalu Leah ugotovi, da se znotraj zidov dogaja nekaj zelo čudnega in odločena je, da bo temu prišla do dna.... Preberi več

Štoparski vodnik po galaksiji
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Štoparski vodnik po galaksiji) (1. del)
Štoparski vodnik po galaksiji (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy)
Douglas Adams
- 15 ocen

Nekaj sekund pred koncem sveta, Arturja Denta z Zemlje reši njegov prijatelj Ford Perfect.
V nekaj trenutkih se Arthurju življenje obrne na glavo, znajde se na krovu vogonskega gradbenega ladjevja s prijateljem, za katerega izve da je z Betelgeze. Ko ju vogoni vržejo z ladje, »naštopata« Zlato srce, vesoljsko ladjo, ki deluje na neverjetnosti pogon. Na njej sta Fordov stari prijatelj in predsednik Galaksije Zaphod Beeblebrox ter Arthurjeva znanka z zemlje Trillian.... Preberi več