Znanstvena fantastika

Pokaži samo v slovenščino prevedene knjige
Vesper
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Deviants (1. del)
Vesper Jeff Sampson
- 1 ocena

Emily Webb je vesela, da je drugačna, da je pametna, da si sredi noči privošči najhujše grozljivke. Nikoli ni bila dekle, ki bi se sredi noči izmuznilo na zabavo. Nikoli ni bila dekle, ki bi se spogledovalo s fanti drugih punc ali se spuščalo v prepire. Dokler se neke noči ne zaloti, da počne prav to. Isto noč najdejo njeno sošolko, prav tako Emily, umorjeno.

Emily ne ve zakaj se je spremenila. Podnevi je ista, dolgočasna Emily, ponoči pa... Preberi več

The Power of Six
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Lorien Legacies (2. del)
The Power of Six Pittacus Lore
- 1 ocena

Videla sem ga na novicah. Sledila sem zgodbam o tem kaj se je zgodilo v Ohio-u. John Smith je zunaj, na begu. Svetu je skrivnost. Toda meni...je eden od nas.

Devet nas je prišlo sem, ampak včasih se sprašujem če nas je čas spremenil - če še vedno vsi verjamemo v naše poslanstvo. Kako naj vem? Ostalo nas je še šest. Skrivamo se, vključujemo, ne družimo se med sabo ... ampak naše zapuščine se razvijajo in kmalu bomo opremljeni... Preberi več

Razcepljeni
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Divergent (Razcepljeni) (1. del)
Razcepljeni (Divergent)
Veronica Roth
- 77 ocen

Beatrice Prior je stara 16 let in se nahaja v letih, ko se mora odločiti. Izbere lahko eno izmed petih družbenih skupin - vsaka zagovarja svojo vrednoto. Candor - resnico, Abnegation - nesebičnost, Dauntless - pogum, Amity - ljubezen in Erudite - razum. Na presenečenje vseh se Beatrice odloči, da ne bo ostala s svojo družino in zamenja skupino. Tam o sebi odkrije več kot je vedela prej celo življenje.... Preberi več

Wither
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
The Chemical Garden (1. del)
Wither Lauren DeStefano
- 2 oceni

Zamislite si svet, v katerem veste kdaj boste umrli.

Zaradi moderne znanosti je zdaj vsak človek tiktajoča bomba - moški živijo do 25 leta, ženske pa do 20. Mlada dekleta ugrabljajo in jih prisilijo v poligamne zakone, da zavarujejo prebivalstvo pred izumrtjem.

16letno Rhine Ellery ugrabijo "Zbiralci" in jo skupaj z drugimi dekleti odpeljejo v veliko vilo, kjer jo skupaj s še dvema mladima nevestama poročijo z Lindenom.

Kljub temu, da živi popolno a navidezno popolno življenje,... Preberi več

Delirium
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Delirium (Trilogija Delirium) (1. del)
Delirium Lauren Oliver
- 37 ocen

Preden so znanstveniki odkrili zdravilo, so ljudje mislili, da je ljubezen dobra stvar. Nikakor niso mogli razumeti, da enkrat, ko ti ljubezen - bolezen - pride v kri, ni več izhoda.

Danes so stvari drugačne. Znanstveniki so odkrili kako preprečiti ljubezen in vlada je poskrbela, da vsi prebivalci mesta pri svojih 18 letih prejmejo zdravilo. Zdravilo, ki jim prepreči ljubiti.

Lena Holoway je vedno komaj čakala, da dopolni 18 let in bo ozdravljena. Življenje brez ljubezni, brez bolečine... Preberi več

Book Depository
The Unidentified
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
The Unidentified Rae Mariz

Kid ve, da sodelavci šole nadzirajo njene prijatelje in njihove aktivnosti. To je del igre, sistema, ki si želi s pomočjo video iger povečati željo po znanju in izobraževanju med ljudmi. Vsak dan se nekaj učencev med 13 in 17 letom vključi v igro.

Nato pa skupina, ki se imenuje Unidentified, simulira samomor, kot protest v trenutni šolski sistem. Kidino neverjetno zanimanje za potegavščino jo naredi sumljivo.

Ko ugotovi, da nima nobenih pravic, se njeno raziskovanje in želja... Preberi več

The Demon Girl
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
The Demon Girl Penelope Fletcher
- 1 ocena

Rae Wilder ima nešteto težav. Pahnjena v svet črne magije, nasilnih bitij in žrtvenih obredov mora varovati magični amulet. Nenehno mora raziskovati in je prisiljena sprejeti odločitev: živeti in umreti kot človek ali sprejeti pravico, ki ji je bila dana ob rojstvu: ravnati z magijo, ki jo lahko spremeni v nekaj začaranega, nekaj, kar sila narave ne more nadzorovati.... Preberi več

Popoln par
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Matched (1. del)
Popoln par (Matched)
Ally Condie
- 16 ocen

Cassia je vedno zaupala družbi v kateri živi. Zaupala je odločitvam nadrejenih in verjela, da je prav, da ji narekujejo kaj naj bere, kaj naj gleda in kaj naj verjame. Verjela je, da ji bodo izbrali pravega moža, pravo službo in da bo njeno življenje popolno, tako kot življenja drugih prebivalcev mesta. Nato pa ekran pokaže njenega popolnega parterja. Xander. Cassia začuti, da je Xander, njen najboljši prijatelj, resnično popolna oseba za njo. Vse dokler ekran za trenutek ne pokaže... Preberi več