Znanstvena fantastika

Pokaži samo v slovenščino prevedene knjige
Upor
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
The Hunger Games (Igre lakote) (3. del)
Upor (Mockingjay)
Suzanne Collins
- 48 ocen

Ne glede na možnosti je Katniss preživela okrutne igre in to kar dvakrat! Toda dejstvo, da je rešena krvave arena še ne pomeni, da je varna. Vladarji so jezni in želijo maščevanje. Kdo je kriv za nastalo situacijo? Katniss. Toda v nevarnosti ni samo ona, v nevarnosti so vsi ljudje, Katnissini prijatelji, družina in vsi iz območja 12. V zadnjem delu serije boste ostali brez besed!... Preberi več

Unwind
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Unwind Trilogy (1. del)
Unwind Neal Shusterman
- 10 ocen

Spoznajte svet v katerem lahko najstnike, ki niso zaželeni, preprosto odpišete. Če s svojim otrokom niste zadovoljni, ga lahko do osemnajstega leta oddate oblastem in ti bodo poskrbeli, da ga noben nikoli več ne bo videl. Toda po osemnajstem letu to več ni možno.

Connorja se starši želijo znebiti, ker je problematičen. Risa je vedno živela v skrbniškem domu, sedaj pa zanjo več ne želijo skrbeti. Lev-a so se nameravali znebiti že, ko se je rodil, saj je to... Preberi več

Extras
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Uglies (4. del)
Extras Scott Westerfeld
- 1 ocena

Zgodba se dogaja nekaj let po tem, ko Tally Youngblook uniči režim grdi/lepi/posebni. Brez vseh pravil je svet postal neobvladljiv. V novem svetu velja pravilo: Bolj popularen si, več veljaš.

Zgodba je tokrat osredotočena na petnajstletno Ayo, ki je praktično noben ne pozna. Aya spozna dekleta, ki uporabljajo nevarne trike, zato si želi svetu pokazati kako dobra je njena nova druščina. Toda če stori to, bo postala slavna in s tem postavljena v nevarnost. Vstopila bo v svet na... Preberi več

Specials
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Uglies (3. del)
Specials Scott Westerfeld

Tally je že slišala govorice o tako imenovanih posebnih, ki niso le lepi, ampak tudi močni, hitri in nenavadni. Navadni lepotci in lepotice so lahko živeli svoje življenje brez da bi srečali posebne, a Tally je daleč od navadnega.

In sedaj se je spremenila v njih, hitra in močna naprava za ubijanje, ki skrbi zato da lepotci in grdobe ničesar ne vedo.

Moč in hitrost sta nekaj najboljšega kar se je Tally lahko zgodilo, toda kot vemo Tally... Preberi več

Pretties
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Uglies (2. del)
Pretties Scott Westerfeld
- 3 ocene

Tally je končno postala lepa in sedaj je njen videz več kot popoln, njena oblačila so super, njenega fanta si želi vsako dekle, za povrh pa je še super popularna. To je vse kar si je kadarkoli želela.

Toda pod vso zabavo, tehnološkim bogastvom in popolno svobodo Tally čuti, da je nekaj narobe. Nekaj zelo pomembnega. Nakar dobi sporočilo iz grde preteklosti in se takoj začne spominjati kaj je narobe z življenjem lepotic in lepotcev.

Tally se mora... Preberi več

Book Depository
Uglies
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Uglies (1. del)
Uglies Scott Westerfeld
- 7 ocen

Še malo pa bo Tally imela rojstni dan in dopolnila 16 let. Na to čaka že celo življenje in ne zato, ker bo dobila izpit za avto, ampak ko bo Tally dopolnila 16 let bo postala lepa. V Tally-nem svetu dobiš za 16. rojstni dan operacijo, ki te spremeni iz grdobe v lepotico oz. lepotca. S tem, ko postaneš lep pa vstopiš tudi v tehnološki paradiž kjer je tvoja edina naloga uživati in se zabavati. Še nekaj tednov in tudi... Preberi več

Kruto maščevanje
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
The Hunger Games (Igre lakote) (2. del)
Kruto maščevanje (Catching Fire)
Suzanne Collins
- 54 ocen

Kljub vsem možnostim je Katniss preživela krute igre. Toda vladarji sveta so jezni, da jih je pretentala na tako krut način, zato želijo maščevanje.

Se bo Katniss uspela rešiti pred vladarji? Ali je možno, da jo znova pošljejo v krute igre? Kaj naj Katniss naredi glede Galea in Peeta?

Hunger Games se nadaljujejo!... Preberi več

Arena smrti
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
The Hunger Games (Igre lakote) (1. del)
Arena smrti (The Hunger Games)
Suzanne Collins
- 79 ocen

Predstavljajte si prihodnost, kjer Severni Ameriki vlada ena sama skupina ljudi. Ostalo prebivalstvo je razdeljeno v 12 območij kjer vsako območje proizvaja določene dobrine. Toda v vsakem območju morajo ljudje tudi jesti hrano ter jo nabirati in loviti z golimi rokami. Da bi bila zadeva še lepša, vladarji vsako leto priredijo igre v obliki resničnostnega šova, ki jih lahko spremljajo prebivalci vseh območij. Iz vsakega območja izberejo eno dekle in enega fanta, tako 24 oseb postavijo v areno kjer je... Preberi več