Znanstvena fantastika

Pokaži samo v slovenščino prevedene knjige
Pretties
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Uglies (2. del)
Pretties Scott Westerfeld
- 3 ocene

Tally je končno postala lepa in sedaj je njen videz več kot popoln, njena oblačila so super, njenega fanta si želi vsako dekle, za povrh pa je še super popularna. To je vse kar si je kadarkoli želela.

Toda pod vso zabavo, tehnološkim bogastvom in popolno svobodo Tally čuti, da je nekaj narobe. Nekaj zelo pomembnega. Nakar dobi sporočilo iz grde preteklosti in se takoj začne spominjati kaj je narobe z življenjem lepotic in lepotcev.

Tally se mora... Preberi več

Uglies
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Uglies (1. del)
Uglies Scott Westerfeld
- 7 ocen

Še malo pa bo Tally imela rojstni dan in dopolnila 16 let. Na to čaka že celo življenje in ne zato, ker bo dobila izpit za avto, ampak ko bo Tally dopolnila 16 let bo postala lepa. V Tally-nem svetu dobiš za 16. rojstni dan operacijo, ki te spremeni iz grdobe v lepotico oz. lepotca. S tem, ko postaneš lep pa vstopiš tudi v tehnološki paradiž kjer je tvoja edina naloga uživati in se zabavati. Še nekaj tednov in tudi... Preberi več

Kruto maščevanje
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
The Hunger Games (Igre lakote) (2. del)
Kruto maščevanje (Catching Fire)
Suzanne Collins
- 53 ocen

Kljub vsem možnostim je Katniss preživela krute igre. Toda vladarji sveta so jezni, da jih je pretentala na tako krut način, zato želijo maščevanje.

Se bo Katniss uspela rešiti pred vladarji? Ali je možno, da jo znova pošljejo v krute igre? Kaj naj Katniss naredi glede Galea in Peeta?

Hunger Games se nadaljujejo!... Preberi več

Arena smrti
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
The Hunger Games (Igre lakote) (1. del)
Arena smrti (The Hunger Games)
Suzanne Collins
- 78 ocen

Predstavljajte si prihodnost, kjer Severni Ameriki vlada ena sama skupina ljudi. Ostalo prebivalstvo je razdeljeno v 12 območij kjer vsako območje proizvaja določene dobrine. Toda v vsakem območju morajo ljudje tudi jesti hrano ter jo nabirati in loviti z golimi rokami. Da bi bila zadeva še lepša, vladarji vsako leto priredijo igre v obliki resničnostnega šova, ki jih lahko spremljajo prebivalci vseh območij. Iz vsakega območja izberejo eno dekle in enega fanta, tako 24 oseb postavijo v areno kjer je... Preberi več

Duša
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Duša (The Host)
Stephenie Meyer
- 75 ocen

Postavljeni smo daleč naprej v prihodnost, ko so Zemljo zajela nenavadna bitja iz vesolja. Le-ta so se naselila v ljudi in postala zajedalci. Prepoznaš jih lahko po očeh in majhni roza vreznini na zadnji strani vratu.

Tudi Melaniejino telo je prevzel zajedalec ali bolje rečeno zajedalka. Toda zajedalka v njenem telesu ni enaka svoji vrsti in tako jo Melanie uspe prepričati da to kar delajo z ljudmi ni prav. A hkrati jo prepriča v ljubezen do njenega bratca in fanta. Dve... Preberi več

Book Depository