Najnovejše knjige

Pokaži samo v slovenščino prevedene knjige
Zbiralec kosti
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Lincoln Rhyme (1. del)
Zbiralec kosti (The Bone Collector)
Jeffery Deaver
- 2 oceni

Lincoln Rhyme je bil včasih eden izmed najboljših kriminalistov na oddelku za forenzike. Vse dokler ga ni nesreča telesno in psihično uničila. Sedaj, po nekaj letih od nesreče, serijski morilec izzove Rhyma, da začne raziskovati umore, ki si sledijo drug za drugim. Skupaj z Amelio sledita labirintu namigov, ki ju vodijo daleč v temno preteklost New Yorka in v mračne misli morilca, ki se ne ustavi dokler človeka ne odre do kosti.... Preberi več

Jej, moli, ljubi
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Jej, moli, ljubi (Eat, Pray, Love)
Elizabeth Gilbert
- 8 ocen

Elizabeth Gilbert nam pove kako je sprejela težko odločitev in za sabo pustila vse pasti modernega ameriškega uspeha (zakon, hiša, kariera) in namesto tega našla to kar si je v resnici vedno želela. S treh različnih perspektiv je predstavila užitke Italije, predanost v Indiji in razmerje obojega na Baliju.

Jej, moli, ljubi je tako postala velika uspešnica po celem svetu.... Preberi več

Deček v črtasti pižami
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Deček v črtasti pižami (The Boy in the Striped Pyjamas)
John Boyne
- 19 ocen

Nahajamo se v Berlinu, leta 1942. Nekega dne se Bruno vrne iz šole in ugotovi, da je njegova družina spakirala kovčke in je pripravljena na odhod. Njegov oče je napredoval in dobil službo daleč, daleč stran od hiše kjer sedaj živijo, kjer ni nobenega s katerim bi se Bruno lahko igral. Zraven pa se nahaja visoka ograda, ki jih loči od čudnih ljudi za njo.

Toda Bruno si želi biti raziskovalec in se odloči, da bo odkril zakaj so ljudje za ogrado tako izolirani od navadnega sveta. Med raziskovanjem spozna dečka, ki živi v drugačnih okoliščinah in njuno prijatelstvo... Preberi več

Senca vetra
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Senca vetra (The Shadow of the Wind)
Carlos Ruiz Zafón
- 8 ocen

V Barceloni, 1945, tik za vojno, spoznamo Daniela, ki se nekega dne zbudi in se ne more več spomniti obraza svoje matere. Tako ga njegov oče, ki dela s starinskimi knjigami, popelje v skrivnosti starih, pozabljenih knjig, v knjižnico, kjer knjige čakajo na nekoga, ki mu bo znova mar za njih.

Tako si Daniel lahko izbere katerokoli knjigo in v njegove roke pride Senca Vetra, avtorja Juliana Caraxa. Daniel pa s tem odkrije, da nekdo namerno uničuje vse Caraxove knjige in da je Senca Vetra morda njegova zadnja.

Preden se Daniel zave vstopi v svet temnih skrivnosti, umorov,... Preberi več

Srce iz črnila
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Inkheart (1. del)
Srce iz črnila (Inkheart)
Cornelia Funke
- 11 ocen

Mo, oče dekleta Maggie, ima neverjeten in včasih grozen dar. Kadar naglas bere knjige, se junaki iz knjig prebudijo in oživijo. Mo je svoj dar odkril, ko je bila Maggie še dojenček in je bral knjigo Inkheart, s tem pa oživel vse njene junake. Kasneje je Mo odkrile še nekaj hujšega - ko je bral je po pomoti izgovoril ime Maggiene mame.

Meggie, ki je sedaj stara okoli 20 let, še vedno ne ve nič o očetovem daru, zato jo jezi, da ji oče ne želi več brati. Toda drugi vedo kaj je Mo-jev talent in ga želijo obvladovati.... Preberi več

Kri iz črnila
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Inkheart (2. del)
Kri iz črnila (Inkspell)
Cornelia Funke
- 9 ocen

Leto je minilo, a niti en dan ni minil brez da bi Maggie pomislila na Inkheart, knjigo, ki ji je spremenila življenje.

Toda za Dustfingerja, požiralca ognja, ki je iz besed bil pripeljan v življenje, je želja po vrnitvi v knjigo postala še močnejša. Ko odkrije, da obstaja pripovedovalec zgodb, ki te lahko vrnje nazaj v knjigo, se Dustfinger odpravi na pot in pusti Farid za seboj.


Je možno, da se pravljica napiše znova, tokrat z koncem, kot si ga zaslužijo njeni junaki?... Preberi več

Smrt iz črnila
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Inkheart (3. del)
Smrt iz črnila (Inkdeath)
Cornelia Funke
- 8 ocen

V Inkspell so se zgodili nepričakovani dogodki, Maggie in njen oče Mo sta končala v poglavjih knjige Inkheart in svet tam ni takšen kot sta ga navajena. Dustfinger je mrtev, saj se je žrtvoval in sedaj v pravljici vlada neverjeten kaos. Junaki so prevzeli oblast in niti avtor knjige Fengolio ne more pomagati. Ker pa se bliža nevarna zima, se Mo speča s Smrtjo. Tako obstaja čisto malo upanje, da se prekleta zgodba spremeni, če bodo le napolnili strani dovolj hitro.... Preberi več

Uglies
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Uglies (1. del)
Uglies Scott Westerfeld
- 7 ocen

Še malo pa bo Tally imela rojstni dan in dopolnila 16 let. Na to čaka že celo življenje in ne zato, ker bo dobila izpit za avto, ampak ko bo Tally dopolnila 16 let bo postala lepa. V Tally-nem svetu dobiš za 16. rojstni dan operacijo, ki te spremeni iz grdobe v lepotico oz. lepotca. S tem, ko postaneš lep pa vstopiš tudi v tehnološki paradiž kjer je tvoja edina naloga uživati in se zabavati. Še nekaj tednov in tudi Tally bo živela v tem sanjskem svetu.

Toda Tally-na nova prijateljica Shay ni prepričana, če si želi biti lepa,... Preberi več

Book Depository

Top avtorji

James Patterson
James Patterson
60 knjig
Kristen Ashley
Kristen Ashley
50 knjig
Agatha Christie
Agatha Christie
47 knjig
Gena Showalter
Gena Showalter
43 knjig
Nora Roberts
Nora Roberts
37 knjig
Nicole Edwards
Nicole Edwards
28 knjig
J.R. Ward
J.R. Ward
25 knjig
Karina Halle
Karina Halle
24 knjig
Book Depository

Zadnje na forumu