Mafia

Boter
Kupi brez poštnine
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Mafia (1. del)
Boter (The Godfather)
Mario Puzo
- 6 ocen

Boter ni le napeta mafijska oziroma kriminalna zgodba, temveč tudi mogočna družinska saga. Zgodba, ki govori o zapeljivi privlačnosti moči in oblasti, o pasteh pohlepa in trdni zavezanosti družini.

Roman je ponudil drugačno vizijo življenja onstran zakona. S svojo družinsko pripadnostjo in izkoriščanjem birokratskih vrzeli je družina Corleone ponudila zapeljivo alternativo zakoniti, a majavi in neučinkoviti oblasti.
Ti ljudje so bili sposobni uresničiti svoje sanje, sposobni spraviti stvari 'v red', kar voditeljem tedanjega časa ni uspevalo. Družina svojih članov... Preberi več

Sicilijanec
Kupi brez poštnine
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Mafia (1. del)
Sicilijanec (The Sicilian)
Mario Puzo

Puzov roman Sicilijanec je svojevrstno nadaljevanje njegove uspešnice Boter, hkrati pa popolnoma samostojno delo, v katerem je avtorju znova uspelo vznemirljivo preplesti zgodovinska dejstva in fikcijo.

Zgodba romana je postavljena v leto 1950. Končuje se obdobje izgnanstva Michaela Corleoneja na Siciliji. Sin velikega botra, don Vita, se vrača v Ameriko. Po naročilu očeta mora s seboj pripeljati mladega Salvatoreja Giuliana, najbolj znanega sicilijanskega razbojnika, ki je s svojimi podvigi postal junak revnega sicilijanskega prebivalstva ter trn v peti tamkajšnjim... Preberi več

Zadnji don
Kupi brez poštnine
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Mafia (3. del)
Zadnji don (The Last Don)
Mario Puzo
- 1 ocena

Za družino Clericuzio je življenje kot škatla ročnih bomb. Zadnji don je Domenico, pretkani starec, ki se je odločil, da je prihodnost njegove mafijske družine v zakonitih igrah na srečo, filmski industriji in podkupovanju vodilnih politikov. Ko se zdi, da je le še korak do uresničenja njegovih sanj, pridejo na dan grozljive skrivnosti preteklosti, ki zasejejo razkol v družini. Grehi očetov začnejo krojiti usodo sinov. Dante in Cross sta tista, ki bosta morala razrešiti krivice preteklosti.

Mario Puzo nas... Preberi več

Omerta
Kupi brez poštnine
Tvoja ocena
Ocena shranjena! Mnenje lahko pustiš tukaj.
Mafia (4. del)
Omerta Mario Puzo
- 3 ocene

Trideset let za legendarnim Botrom, knjižno in filmsko klasiko, je Mario Puzo sklenil svoje pisateljsko delo s še enim prodornim mafijskim romanom Omerta (sicilijanski kodeks molčečnosti). V njem opisuje zadnjo generacijo velike mafijske družine Aprile, ki se počasi izvija iz kriminalnih poslov in stopa na pot zakonite družbe.

Don Aprile, zadnji med velikimi, se na starost premeteno umakne iz neusmiljenega sveta mafije. Svoje tri otroke izobrazi v ugledne člane javnega življenja: Valerius je vojaški polkovnik, Marcantonio voditelj televizijske mreže,... Preberi več

Book Depository

Druge knjige avtorja

Na forumu