Izjava o zasebnosti

Če želite več informacij ali imate dodatna vprašanja v povezavi s politiko zasebnosti na tej spletni strani, nas kontaktirajte na info@bralnica.com.

Za nas je zasebnost obiskovalcev aplikacije www.bralnica.com izjemnega pomena. Ta dokument o politiki varovanja zasebnosti opiše tipe zasebnih informacij, ki jih sprejmemo in hranimo na www.bralnica.com in kako jih uporabljamo.

Informacije, ki jih zbiramo in spremljamo:
- podatki, ki jih uporabniki vpišejo v postopku prostovoljne registracije z namenom aktivnega sodelovanja na forumu in spletnem portalu
- podatki, ki se zbirajo pri aktivnem sodelovanju uporabnikov na forumu in portalu.

Registracija uporabnika

Za aktivno uporabo in sodelovanje na spletnem portalu Bralnica in njenem forumu je potrebna prostovoljna registracija. V postopku registracije uporabnik vpiše svoj naslov elektronske pošte, ki ga hranimo za potrebe ponastavitve gesla in obvestila o tem, da je uporabnikov prispevek (dodana knjiga, zapis aktualno ali beležnica) bil sprejet. Ob registraciji shranimo tudi uporabnikov IP naslov. Uporabnik lahko v svoj uporabniški profil prostovoljno zapiše tudi različne informacije kot so datum rojstva, kraj bivanja, spletna stran, povezave do socialnih omrežij, itd. Ti podatki so prikazani na uporabnikovem profilu, uporabnik pa jih lahko kadarkoli spremeni, posodobi in/ali izbriše.

Forum

Za aktivno sodelovanje na forumu mora biti uporabnik registriran. Ob vsaki objavi shranimo tudi uporabnikov IP naslov.

Statistika obiska

Statistiko obiska spremljamo preko spletnega servisa Google Analytics. V statistikah obiska ne beležimo podatkov, ki bi lahko določili posameznika. IP naslovi so v Google Analytics poslani v anonimizirani obliki.

Oglaševanje

Za prikaz oglasnih pasic uporabljamo servis Google AdSense.

Dnevniške datoteke

Tako kot večina preostalih strani, tudi na Bralnici uporabljamo t.i. dnevniške datoteke (Log Files). V teh datotekah zapisujemo informacije o IP naslovu, vrsti brskalnika, spletnega internet ponudnika (ISP), oznako datuma in časa, vstopne in izstopne strani in število klikov. S temi informacijami analiziramo trende, administriramo spletno stran, sledimo premikanju uporabnikov na naši spletni strani in zbiramo demografske podatke. IP naslov in druge podobne informacije niso povezane z drugimi informacijami, na podlagi katerih bi vas lahko osebno identificirali.

Uporaba podatkov

Vse navedene informacije uporabljamo izključno za izboljšanje kakovosti spletnega portala in spremljanje statistike. IP naslove hranimo na podlagi zakonitega interesa zagotavljanja ustrezne stopnje varnosti spletnega strežnika in storitev, ki gostujejo na strežniku. Podatkov o uporabnikih ne pošiljamo tretjim osebam. Strežnik na katerem gostuje portal Bralnica je v lasti slovenskega podjetja Hostko d.o.o.

Pravica do pozabe

Večino podatkov, ki se navezujejo na registriranega uporabnika, lahko uporabnik spremeni ali izbriše sam. V primeru, da uporabnik več ne želi uporabljati svojega uporabniškega računa, nam lahko pošlje elektronsko pošto na info@bralnica.com in bomo njegov račun izbrisali, skupaj z njim pa tudi vso vsebino, ki jo je uporabnik generiral na strani.

Piškotki (Cookies)

www.bralnica.com uporablja piškotke, v katerih shranjuje informacije o tem, katere strani uporabnik obišče in spremeni vsebino spletne strani glede na vrsto brskalnika ali glede na druge informacije, ki jih pošlje uporabnik preko brskalnika.

DoubleClick DART piškotki

- Google, kot tretja stranka, uporablja piškotke za prikazovanje oglasov na www.bralnica.com.
- Google uporablja DART piškotke, ki mu omogočajo, da prikazuje oglase uporabnikom glede na njihovo obiskovanje spletne strani www.bralnica.com in drugih spletnih strani.
- Uporabniki lahko zase izključijo uporabo DART piškotka tako, da obiščejo spletno stran - http://www.google.com/policies/privacy/ads/

Tretje stranke, ki prikazujejo oglase ali oglaševalske mreže uporabljajo tehnologijo, ki oglase ali povezave, ki se prikazujejo na www.bralnica.com, pošiljajo neposredno vam oziroma vašemu brskalniku. V tem trenutku dobijo samodejno tudi informacijo o vašem IP naslovu. Oglaševalske mreže lahko uporabljajo tudi druge tehnologije (piškotke, JavaScript, Web Beacons), s katerimi merijo učinkovitost oglaševalskih kampanj in/ali z njimi personalizirajo oglase, ki jih vidite.

www.bralnica.com nima nadzora ali dostopa do teh piškotkov, ki jih uporabljajo tretje stranke za oglaševanje.

Za več informacij o načinu uporabe piškotkov in kako se lahko odjavite od uporabe le-teh se obrnite na politike varovanja zasebnosti posameznih oglaševalcev. Pri www.bralnica.com ne moremo vplivati na delo tretjih oglaševalcev, niti ne moremo vplivati na njihovo politiko zasebnosti.

Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko to nastavite v vašem brskalniku. Natančnejše informacije o tem, kako to naredite, najdete na spletni strani vašega brskalnika.